Rumové suflé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
4 lžíce rum
50 g solamyl
1 ks citron
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si troubu na 225 °C a formu na nákypy vymažeme silnou vrstvou másla a vysypeme hrubou moukou. Citron pořádně omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Oddělíme si bílky od žloutků. Sníh ovšem budeme šlehat až těsně před samotným pečením.

  3. Žloutky rozšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do bílé pěny. Přidáme po kapkách rum, citronovou šťávu a nakonec kůru. Vyšlehanou pěnu zchladíme a těsně před použitím znovu rychle našleháme. Teď vyšleháme tuhý sníh a lehce do něj vmícháme krém ze žloutků a přes sítko prosátý solamyl. Mícháme opravdu jemně a lehounce.

  4. Formu naplníme do dvou třetin, dáme do horké trouby a pečeme při střední teplotě v zavřené troubě 25 minut.

  5. Podáváme okamžitě po upečení ještě horké, můžeme polít omáčkami z čerstvého rozmačkaného ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!