Rozpeky z Plzně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
2 ks žloutek
200 ml mléko
1 kostka droždí
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
vlažné mléko
10 dkg rozpuštěné máslo
na potření
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko.

  2. Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Vypracujeme důkladně těsto a necháme kynout.

  3. Po vykynutí z těsta tvoříme rozpeky (bochánky), které trochu rozplácneme a rozložíme je na pečící papír na plech a necháme je ještě chvíli kynout. Z této dávky vyjde 6 - 7 rozpeků. Pak rozpeky z Plzně potřeme na povrchu rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.

  4. Rozpeky z Plzně podáváme jako přílohu k masu a zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!