Rozmarýnová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
2 ks žloutek
1 - 2 větvičky rozmarýn
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
150 ml zeleninový vývar
200 ml sladká smetana
mletý černý pepř
100 ml bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku. Lístky rozmarýnu otrháme a jemně usekáme

  2. Smetanu spolu se 100 ml vývaru přivedeme k varu. Potom vmícháme připravenou jíšku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Do omáčky přilijeme víno, zbývající vývar a rozšlehané žloutky. Za stálého míchání opět přivedeme k varu, přidáme usekaný rozmarýn, sůl a pepř. Krátce povaříme a dochutíme citronovou šťávou

  3. Rozmarýnovou omáčku podáváme zejména k bílým pečeným nebo dušeným masům. Výborně chutná i k masům připravovaným na česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!