Roštěnky na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.5 lžíce sádlo
pepř
1 ks velká cibule
1 láhev světlé pivo
4 plátky roštěnka
podle potřeby
olej
hotová tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky rovnoměrně naklepeme a naložíme asi na 4 hodiny do oleje, pak je nařízneme, aby se nám nezkroutily, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém roštěnky opečeme po obou stranách, vyndáme je na talíř a na výpeku osmažíme cibuli, kterou jsme si předem oloupali a nakrájeli na jemné kostičky.

  3. Když je cibulka osmažená, vrátíme na pánev roštěnky, podlijeme trochou piva a vody, dusíme do změknutí. Během dušení maso obracíme a podléváme pivem. Když je maso měkké, zahustíme tmavší jíškou.

  4. Takto připravené roštěnky na pivě podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!