Rocher recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce voda
3 lžíce cukr krupice
50 g hořká čokoláda
120 g loupané mandle
100 g mléčná čokoláda
podle potřeby
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Tři lžíce cukru dáme vařit s 2 lžícemi vody. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezhoustne. Mandle dáme do mísy a přelijeme je sirupem. Promícháme.

  2. Pomocí dvou lžic tvoříme ze směsi malé hrudky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Hrudky rocher posypeme moučkovým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 3 - 4 minuty.

  3. Mezitím nalámeme čokoládu, kterou rozpustíme ve vodní lázni.

  4. Mandlové hrudky namáčíme v čokoládě a necháme vystydnout na mřížce.

  5. Rocher podáváme jako bonbon či cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!