Rocher recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce voda 3 lžíce cukr krupice 50 g hořká čokoláda 120 g loupané mandle 100 g mléčná čokoláda podle potřeby cukr moučka
Postup Rocher recept
Postup přípravy receptu
-
Tři lžíce cukru dáme vařit s 2 lžícemi vody. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezhoustne. Mandle dáme do mísy a přelijeme je sirupem. Promícháme.
Pomocí dvou lžic tvoříme ze směsi malé hrudky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Hrudky rocher posypeme moučkovým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 3 - 4 minuty.
Mezitím nalámeme čokoládu, kterou rozpustíme ve vodní lázni.
Mandlové hrudky namáčíme v čokoládě a necháme vystydnout na mřížce.
Rocher podáváme jako bonbon či cukroví.