Řízky zapečené s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 dl vývar
- - máslo
1 ks cibule
1 ks jablko
- - pepř mletý
100 g sýr strouhaný
- - oříšek muškátový
400 g kapusta růžičková
4 ks řízek vepřový

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahneme na másle, přidáme omytou kapustu, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Dusíme doměkka. K měkké zelenině pak přidáme na kostičky nakrájené jablko a dusíme ještě asi minutu. Tence naklepané osolené řízky osmahneme po obou stranách na oleji a potom je přemístíme do zapékací misky, poklademe připravenou kapustou, posypeme sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě. Jakmile se sýr rozteče, řízky vyjmeme a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!