Řízky zapečené s růžičkovou kapustou 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 dl vývar
- - máslo
1 ks cibule
1 ks jablko
- - pepř mletý
100 g sýr strouhaný
400 g kapusta růžičková
4 ks řízky

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na lžíci másla. Přidáme omytou kapustu, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Dusíme téměř doměkka. K měkké zelenině přidáme na kostičky nakrájené jablko a prohřejeme. Tence naklepané osolené řízky osmahneme na rozpáleném tuku dozlatova, a potom je přendáme do zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem. Poklademe je připravenou kapustou, posypeme sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě. Když se sýr rozteče tak podáváme s vařenými barambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!