Řízky z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
podle chuti
sůl
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
polohrubá mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory oškrábeme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na asi 1 cm tlusté plátky.

  2. Plátky brambor obalíme v klasickém trojobalu - mouka, rozšlehaná osolená vejce a strouhanka. Bramborové řízky pomalu smažíme na rozehřátém oleji dozlatova. Bramborové řízky klademe na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

  3. Hotové bramborové řízky podáváme s přílohou podle chuti nebo jako přílohu k masu. Podle chuti a času můžeme bramborové plátky před obalením krátce povařit v osolené vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!