Řízky schované v oříšcích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová kýta
na obalení
sůl
50 g strouhanka
hladká mouka
50 g mleté oříšky
20 g sekané oříšky
1 ks vejce (L)
omáčka
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce kari
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce světlá jíška
1 kelímek smetana na vaření
sůl i pepř
příloha
2 lžíce máslo
800 g brambory
1 ks cibule
1 ks pórek
0.5 svazečku zelená petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Strouhanku smícháme s lískovými oříšky. Plátky masa obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

  2. Na rozehřátém oleji řízky opečeme po obou stranách, pak snížíme teplotu a pozvolna dosmažíme.

  3. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném másle. Poprášíme kari a zalijeme smetanou. Přidáme jíšku, promícháme a asi 8 minut provaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Brambory scedíme a rozšťoucháme. Cibuli oloupeme a spolu s očištěným pórkem nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme. Petrželku spolu s cibulí a pórkem vmícháme do brambor.

  5. Řízky schované v oříšcích podáváme se šťouchanými "zelenými" brambory, přelité kari omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!