Řízky s hořčičnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžičky máslo
1 svazek pažitka
1-2 lžíce hořčice
1 lžička hrubá mouka
1 kelímek smetana na vaření
4 ks krůtí řízky

Postup přípravy receptu

  1. Pažitku opereme, osušíme a nasekáme. Řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na másle opečeme. Vyndáme je na mísu a hustě zasypeme pažitkou.

  2. Smetanu smícháme s hořčicí a hrubou moukou. Do šťávy na pánvi, ve které jsme pekli řízky, ji pomalu vlijeme a za neustálého míchání asi 5 minut povaříme.

  3. Vhodnou přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!