Řízky pod sněhem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 4 ks vejce 100 g eidam 1 lžička grilovací koření mletý černý pepř 4 ks vepřový řízek
Postup Řízky pod sněhem recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky po krajích nařízneme a naklepeme, posypeme grilovacím kořením, osolíme, pokapeme olejem a dáme na 6 - 10 hodin (nejlépe přes noc) do lednice uležet.
Na druhý den maso z obou stran opečeme na oleji, položíme na vymaštěný plech a necháme vychladnout.
Vejce rozbijeme a každý žloutek dáme do samostatné misky. Z bílků ušleháme sníh a rozdělíme na plátky masa. Do každé sněhové kopičky uděláme jamku, do které vlijeme žloutek. Vše posypeme strouhaným sýrem.
Řízky pod sněhem dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C, stačí péct 25 - 30 minut.