Řízky pod sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks vejce
100 g eidam
1 lžička grilovací koření
mletý černý pepř
4 ks vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Řízky po krajích nařízneme a naklepeme, posypeme grilovacím kořením, osolíme, pokapeme olejem a dáme na 6 - 10 hodin (nejlépe přes noc) do lednice uležet.

  2. Na druhý den maso z obou stran opečeme na oleji, položíme na vymaštěný plech a necháme vychladnout.

  3. Vejce rozbijeme a každý žloutek dáme do samostatné misky. Z bílků ušleháme sníh a rozdělíme na plátky masa. Do každé sněhové kopičky uděláme jamku, do které vlijeme žloutek. Vše posypeme strouhaným sýrem.

  4. Řízky pod sněhem dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C, stačí péct 25 - 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!