Řezy s pařížskou šlehačkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 3 ks vejce 2 lžíce kakao 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr moučka 2 hrnky polohrubá mouka 30 g vlašské ořechy 2 kelímky pařížská šlehačka 2 balíčky bílé ledové kaštany
Postup Řezy s pařížskou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme s kakaovou hmotou
Troubu předehřejeme na 180°C. Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme v něm těsto a 12 minut pečeme. Upečený korpus necháme vychladnout. Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha
Na vychladlý piškot natřeme šlehačky. Ořechy a bílé kaštan nastrouháme a řezy jimi hustě posypeme
Řezy s pařížskou šlehačkou nakrájíme na kostky a podáváme.