Řezy s pařížskou šlehačkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
3 ks vejce
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
2 hrnky polohrubá mouka
30 g vlašské ořechy
2 kelímky pařížská šlehačka
2 balíčky bílé ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme s kakaovou hmotou

  3. Troubu předehřejeme na 180°C. Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme v něm těsto a 12 minut pečeme. Upečený korpus necháme vychladnout. Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha

  4. Na vychladlý piškot natřeme šlehačky. Ořechy a bílé kaštan nastrouháme a řezy jimi hustě posypeme

  5. Řezy s pařížskou šlehačkou nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!