Řezy s malinovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
80 g cukr
250 g smetana
400 g maliny
400 g mascarpone
těsto
10 lžic olej
4 ks vejce
200 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
10 lžic vlažná voda
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
80 g čokoládová poleva
1 balíček červené želé
podle potřeby
jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem. Přišleháme olej, vlažnou vodu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků se špetkou soli.

  2. Těsto uhladíme na menší plech vyložený pečícím papírem nebo do kulaté formy. Korpus pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Čisté maliny rozmixujeme na pyré. Mascarpone promícháme s cukrem, přidáme malinovou kaši a postupně přidáme našlehanou smetanu. Krém dobře promícháme.

  4. Vychlazený korpus rozpůlíme a na polovinu korpusu naneseme mascarponový krém s malinami a šlehačkou. Druhým dílem korpusu jemně uzavřeme. Teplou marmeládou potřeme vrch řezů a přelijeme želé, které jsme si připravili podle návodu na obalu. Řezy s malinovým krémem alespoň na 4 hodiny uložíme do lednice. Řezy ozdobíme čokoládovou polevou a vrátíme ještě jednou na 10 minut do lednice.

  5. Řezy s malinovým krémem nakrájíme na kostky a podáváme jako chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!