Řezy Rigo Jancsi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g čokoládová poleva
těsto
4 ks vejce
20 g kakao
100 g cukr krupice
100 g hladká mouka
náplň 1
50 g kakao
100 g cukr krupice
500 ml smetana ke šlehání
náplň 2
1 ks vanilkový cukr
500 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu s cukrem a kakaem svaříme a přes noc necháme v ledničce. Druhý den ji vyšleháme dotuha. Ze zbylé smetany a vanilkového cukru připravíme - vyšleháme - šlehačku.

  2. Poté vejce vyšleháme s cukrem a promícháme mouku s kakaem. Opatrně vařečkou do vyšlehaných vajec vmícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 8 minut.

  3. Upečený a vychladlý korpus poté podélně prokrojíme. Vrchní díl potřeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Poté nakrájíme na čtverce. Spodní díl potřeme šlehačkou tmavou a poté světlou a nahoru položíme čokoládové čtverce, které jsme si připravili z vrchního dílu.

  4. Řezy Rigo Jancsi máme hotové, už jen podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!