Řezy Rigo Jancsi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g čokoládová poleva těsto 4 ks vejce 20 g kakao 100 g cukr krupice 100 g hladká mouka náplň 1 50 g kakao 100 g cukr krupice 500 ml smetana ke šlehání náplň 2 1 ks vanilkový cukr 500 ml smetana ke šlehání
Postup Řezy Rigo Jancsi recept
Postup přípravy receptu
-
Smetanu s cukrem a kakaem svaříme a přes noc necháme v ledničce. Druhý den ji vyšleháme dotuha. Ze zbylé smetany a vanilkového cukru připravíme - vyšleháme - šlehačku.
Poté vejce vyšleháme s cukrem a promícháme mouku s kakaem. Opatrně vařečkou do vyšlehaných vajec vmícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 8 minut.
Upečený a vychladlý korpus poté podélně prokrojíme. Vrchní díl potřeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Poté nakrájíme na čtverce. Spodní díl potřeme šlehačkou tmavou a poté světlou a nahoru položíme čokoládové čtverce, které jsme si připravili z vrchního dílu.
Řezy Rigo Jancsi máme hotové, už jen podáváme.