Řez Gerbeaud recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 100 ml mléko 20 g droždí 50 g cukr krupice 350 g hladká mouka 200 g rozpuštěný tuk na pečení náplň 120 g cukr moučka 120 g vlašské ořechy 200 g meruňková zavařenina na ozdobu 100 g čokoládová poleva
Postup Řez Gerbeaud recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trošky mléka vymícháme kvásek, který necháme vzejít. Ze zbylé mouky a cukru, soli, kvásku, vejce, tuku a mléka vypracujeme těsto.
Ihned z něj vyválíme tři pláty o velikosti asi 25 x 35 cm.
Jeden z plátů přeneseme na plech s pečícím papírem. Potřeme ho polovinou meruňkové zavařeniny a posypeme polovinou nastrouhaných ořechů a cukru.
Navrch položíme druhý plát a postup opakujeme. Vše poté zakryjeme dílem těsta.
Řez Gerbeaud propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 45 minut.
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou.
Řez Gerbeaud je výborný ke kávě.