Řez Gerbeaud recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
100 ml mléko
20 g droždí
50 g cukr krupice
350 g hladká mouka
200 g rozpuštěný tuk na pečení
náplň
120 g cukr moučka
120 g vlašské ořechy
200 g meruňková zavařenina
na ozdobu
100 g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trošky mléka vymícháme kvásek, který necháme vzejít. Ze zbylé mouky a cukru, soli, kvásku, vejce, tuku a mléka vypracujeme těsto.

  2. Ihned z něj vyválíme tři pláty o velikosti asi 25 x 35 cm.

  3. Jeden z plátů přeneseme na plech s pečícím papírem. Potřeme ho polovinou meruňkové zavařeniny a posypeme polovinou nastrouhaných ořechů a cukru.

  4. Navrch položíme druhý plát a postup opakujeme. Vše poté zakryjeme dílem těsta.

  5. Řez Gerbeaud propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 45 minut.

  6. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou.

  7. Řez Gerbeaud je výborný ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!