Ratatouille pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
sůl
2 ks paprika
3 ks cibule
5 ks rajče
2-3 ks lilek
1 lžička škrobová moučka
podle chuti
bazalka
1 lžička med
citronová šťáva
sójová omáčka
petrželová nať
mletý černý pepř
červené dezertní víno
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Oloupané lilky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme trochu vypotit. Potom je osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na nudličky a opečeme na suché pánvi. Odložíme stranou.

  2. Cibuli nakrájenou na kroužky osmažíme na olivovém oleji a také dáme stranou. Stejně to uděláme s pokrájeným česnekem. Zvlášť opečeme i papriky pokrájené na nudličky.

  3. Na závěr na oleji znovu orestujeme lilky. Přidáme cibuli, česnek, papriky, pokrájená rajčata a ochutíme sójovou omáčkou. Celou směs opepříme, osolíme a dusíme. Podlijeme červeným vínem, přidáme lžičku medu, citronovou šťávu a sekanou petrželovou nať. Na závěr zahustíme lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve vodě.

  4. Ratatouille pro diabetiky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!