Ratatouille podle Jeane recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks paprika
1 ks cibule
2 ks cuketa
3 ks rajče
3 ks lilek
3 ks šalotka
1 ks bobkový list
podle chuti
sůl
nové koření
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Papriky zbavíme jádřinců, nasucho opečeme, oloupeme a nakrájíme na silnější proužky. Rajčata zbavíme jadérek a také nakrájíme na proužky. Kdo chce, může rajčata spařit a oloupat, ale není to nutné. Malé cukety neloupeme, jen je nakrájíme na plátky. Cibuli a šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Jemně nakrájenou cibuli a šalotku necháme zezlátnout na oleji, přidáme zeleninu, utřený česnek, nové koření, bobkový list, pepř a dusíme za častého míchání pod pokličkou na mírném ohni. Ratatouille má mít měkkou konzistenci, ale nesmí být rozvařené. Tvary zeleniny mají být rozeznatelné. Nakonec vyndáme koření a vmícháme natrhané lístky bazalky.

  3. Ratatouille podle Jeane podáváme s pečivem a bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!