Rakletová pánvička recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks paprika
1 kg brambory
1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks pórek
10 dkg čedar
2 ks mozzarella
2 dkg parmazán
25 dkg gouda
20 dkg vysočina
25 dkg anglická slanina
30 dkg uzený eidam
1 ks jadel

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme do poloměkka. Nesmí se rozpadávat. Sýry nakrájíme na kostičky. Uzený sýr překrojíme na půl a vzniknou nám tenčí plátky. Pokud máme slaninu na velký plátky, tak je také rozkrojíme na půlku. Vysočinu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na menší proužky, pórek na tenká kolečka, cibuli i rajčata nakrájíme na tenké půl měsíčky

  2. Vše naskládáme na velký talíř či tác. Uvařené brambory si můžeme dát každý do větší misky. Nastrouhaný parmazán si dáme do malinkatých mističek, aby měl každý svou. K další přípravě potřebujeme tzv. raclettový gril. Nahoře na grilu si opečeme vysočinu, slaninu, brambory, papriku. Podle chuti, co máme rádi. Do malých pánviček dáme slaninu či vysočinu, nasypeme brambory a různé druhy sýra, který máme na kostičky, přidáme zeleninu podle chuti. Dáme zapéct. Pro lepší krustu můžeme po roztavení sýra dát na pánvičku plátkový uzený eidam a posypat parmazánem a necháme znovu dozlatova zapéct

  3. Rakletové pánvičky ihned podáváme. Než zchladne první porce pomalu si nachystáme další.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!