Rajčatová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
500 g rajče
3 lžíce olivový olej
1 l rajčatová šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
300 g krůtí prsa
275 g kulatozrnná rýže
podle potřeby
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme a nahrubo nasekáme. Maso dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej a dáme cibuli podusit. Po chvíli přidáme i maso, které osolíme, opepříme a opékáme dohněda. Přidáme pak i papriku.

  3. Ke směsi přidáme i rýži, kterou společně smažíme několik minut. Pomalu podléváme rajčatovou šťávou a vaříme na mírném ohni asi tak 30 minut.

  4. Nakonec pak přidáme nasekanou petrželku a nakrájená rajčata, aby se prohřály. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!