Rajčatová pomazánka na topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl cukr
8 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 dl ocet
3 ks cibule
1 kg rajče
1 lžička kari
1 lžička zázvor
1 lžička pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rajčata, spaříme je a spařené oloupeme. Oloupeme a nakrájíme si cibuli na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Rajčata vrátíme do hrnce, přidáme cibuli a česnek. Ochutíme solí, cukrem, octem, pálivou paprikou, kari a zázvorem.

  2. Tuto směs na rajčatovou pomazánku promícháme a vaříme na středním ohni do zhoustnutí. Plníme do zavařovacích skleniček.

  3. Dobře uzavřeme a zavařujeme při 80 °C po dobu 20-ti minut. Vychladíme a mažeme na oblíbené topinky.

  4. Rajčatovou směs je dobré nechat minimálně 14 dní uležet, aby měla tu správnou chuť. Rajčatovou směs lze přimíchat i do mletého masa a poté mazat na topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!