Rajčatová polévka z pečených rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce máslo
1 ks cibule
100 ml smetana
1 ks mozzarella
8 lístků čerstvá bazalka
3 špetky sušené oregano
4 ks masité rajče
1 ks bílá bageta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
8 lístků čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Masitá zralá rajčata dáme do pekáčku společně s máslem upéct do trouby. Když jsou měkká, oloupeme je.

  2. V hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oloupaná upečená rajčata, čerstvou nebo sušenou bazalku, čerstvé nebo sušené oregano a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vaříme, dokud se rajčata téměř nerozvaří, poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Odebereme trochu polévky do jiné nádoby, přidáme nakrájenou mozzarellu, rozmixujeme a přidáme do polévky. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku.

  3. Rajčatovou polévku z pečených rajčat podáváme s krutony z bílé bagety a navrch ozdobíme lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!