Rajčatová polévka s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 lžíce cukr 0.5 lžičky sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 5 lžic smetana 0.3 lžičky tymián 0.5 šálku rýže 1 ks bobkový list 2 lžíce hladká mouka 4 kuličky celý černý pepř 2 kuličky celé nové koření 500 g rajčatový protlak nezahuštěný
Postup Rajčatová polévka s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme. V hrnci si podle návodu na obalu uvaříme rýži.
Na rozehřáté máslo přidáme cibuli a smažíme do zesklovatění. Poté odstavíme a přidáme 2 lžíce hladké mouky a vypražíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi 1dl studené vody, přidáme koření a sůl. Do základu polévky přidáme rajčatový protlak nezahuštěný (krájená rajčátka, rajčatové pyré) a dáme opět vařit na mírný oheň. Rajčatovou polévku vaříme 10 minut. Pak ji přecedíme do jiné nádoby, přidáme 3 - 4 lžíce cukru. Nakonec přidáme vařenou rýži a zakápneme smetanou. Místo rýže lze použít těstoviny, noky.
Rajčatovou polévku s rýží podáváme teplou.