Rajčatová polévka s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce cukr
0.5 lžičky sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
5 lžic smetana
0.3 lžičky tymián
0.5 šálku rýže
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
4 kuličky celý černý pepř
2 kuličky celé nové koření
500 g rajčatový protlak nezahuštěný

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme. V hrnci si podle návodu na obalu uvaříme rýži.

  2. Na rozehřáté máslo přidáme cibuli a smažíme do zesklovatění. Poté odstavíme a přidáme 2 lžíce hladké mouky a vypražíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi 1dl studené vody, přidáme koření a sůl. Do základu polévky přidáme rajčatový protlak nezahuštěný (krájená rajčátka, rajčatové pyré) a dáme opět vařit na mírný oheň. Rajčatovou polévku vaříme 10 minut. Pak ji přecedíme do jiné nádoby, přidáme 3 - 4 lžíce cukru. Nakonec přidáme vařenou rýži a zakápneme smetanou. Místo rýže lze použít těstoviny, noky.

  3. Rajčatovou polévku s rýží podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!