Rajčatová polévka s rýží a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
500 g rajče
200 g rýže
2-3 kapky tabasko
mletý pepř
2 lžíce polohrubá mouka
250 g listový špenát
0.8 l zeleninový vývar z kostky
na ozdobu
2 lžičky cukr krupice
0.5 kelímku smetana ke šlehání
2 lžičky strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vsypeme do vařící, mírně osolené vody a 20 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme cibuli, česnek a rajčata. Zaprášíme moukou a necháme ji zpěnit. Přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme 10 minut. Pak polévku elektrickým šlehačem rozšleháme na pyré.

  3. Špenátové listy přidáme do rajčatové polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti ochutíme solí, pepřem i tabaskem, vsypeme do ní rýži a prohřejeme.

  4. Smetanu ušleháme a dochutíme křenem i cukrem.

  5. Rajčatovou polévku s rýží a špenátem rozdělíme na talíře a do středu lžící naneseme kopeček smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!