Rajčatová polévka s rýží a špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 500 g rajče 200 g rýže 2-3 kapky tabasko mletý pepř 2 lžíce polohrubá mouka 250 g listový špenát 0.8 l zeleninový vývar z kostky na ozdobu 2 lžičky cukr krupice 0.5 kelímku smetana ke šlehání 2 lžičky strouhaný křen
Postup Rajčatová polévka s rýží a špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži vsypeme do vařící, mírně osolené vody a 20 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme cibuli, česnek a rajčata. Zaprášíme moukou a necháme ji zpěnit. Přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme 10 minut. Pak polévku elektrickým šlehačem rozšleháme na pyré.
Špenátové listy přidáme do rajčatové polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti ochutíme solí, pepřem i tabaskem, vsypeme do ní rýži a prohřejeme.
Smetanu ušleháme a dochutíme křenem i cukrem.
Rajčatovou polévku s rýží a špenátem rozdělíme na talíře a do středu lžící naneseme kopeček smetany.