Rajčatová polévka s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
2-3 ks jablko
500 g rajče
1 ks mrkev
1 lžíce rýže
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, rajčata spaříme a oloupeme. Jablka oloupeme také. Cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno. Rajčata a jablka nakrájíme na kousky.

  2. Na másle osmahneme cibuli a mrkev. Zaprášíme moukou, opepříme a ještě trochu osmahneme. Zalijeme horkým vývarem, uvedeme do varu a přidáme rajčata a jablka. Vše vaříme doměkka. Rajčatovou polévku s jablky rozmixujeme.

  3. Zvlášť uvaříme rýži, kterou do polévky vložíme před podáváním.

  4. Rajčatovou polévku s jablky podáváme teplou nebo studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!