Rajčatová polévka s česnekovými krutony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 plátky chléb
300 g rajče
1 ks mrkev
0.5 l hovězí vývar
1 lžíce rajský protlak
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev a cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Do hrnce dáme lžíci másla, přidáme cibuli a mrkev a krátce osmahneme. Poté přidáme nakrájená rajčata, opepříme a promícháme. Dále do směsi přilijeme masový vývar, lžíci rajčatového protlaku a povaříme asi 30 minut pod pokličkou na mírném plameni.

  3. Mezitím nakrájíme chléb na kostičky a oloupeme česnek. Na pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme prolisovaný česnek, nakrájený chléb a vše opečeme dokřupava.

  4. Hotovou polévku propasírujeme přes síto, ochutíme solí, pepřem, podle potřeby přidáme také cukr. Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme osmaženými česnekovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!