Rajčatová polévka s česnekovými krutony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 plátky chléb 300 g rajče 1 ks mrkev 0.5 l hovězí vývar 1 lžíce rajský protlak podle chuti cukr sůl mletý černý pepř
Postup Rajčatová polévka s česnekovými krutony recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev a cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme lžíci másla, přidáme cibuli a mrkev a krátce osmahneme. Poté přidáme nakrájená rajčata, opepříme a promícháme. Dále do směsi přilijeme masový vývar, lžíci rajčatového protlaku a povaříme asi 30 minut pod pokličkou na mírném plameni.
Mezitím nakrájíme chléb na kostičky a oloupeme česnek. Na pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme prolisovaný česnek, nakrájený chléb a vše opečeme dokřupava.
Hotovou polévku propasírujeme přes síto, ochutíme solí, pepřem, podle potřeby přidáme také cukr. Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme osmaženými česnekovými krutony.