Rajčatová cuketa na bagetce recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
máslo
1 ks cuketa
1 lžička olivový olej
1 špetka mletý kmín
6 - 8 lžic rajský protlak
voda na podlití
mletý barevný pepř
třtinový cukr
cibulová bageta

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cuketu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžičku oleje a cuketu prudce orestujeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zalijeme vroucí vodou. Vody stačí trošku, cuketu stačí jen krátce podusit, je rychle měkká. Poté přidáme rajský protlak, opět trošku vody, prolisovaný česnek a podle potřeby cuketovou směs osladíme. Opět krátce podusíme, omáčka by měla být hodně hustá

  3. Rajčatovou cuketu poklademe na bagetky lehce namazané máslem, já použila cibulovou bagetu nakrájenou na plátky. Rajčatová cuketa na bagetce chutná nejlépe ještě teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!