Rösti s pažitkou a olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g brambory
1 ks cibule
125 g kysaná smetana
2 lžičky koření tzatziki
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
citron
olivy
mletý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Nakrájenou cibulku necháme osmažit na tuku. Nastrouhané brambory přimícháme k osmažené cibuli, osolíme, opepříme a doměkka opečeme. Směs odstavíme z tepla a necháme vychladnout.

  3. Bramborovou směs po lžičkách klademe do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Zakysanou smetanu rozmícháme s citronovou šťávou, vmícháme koření tzatziki a nadrobno nasekanou pažitku.

  5. Na každý bramboráček dáme lžičku ochucené smetanové omáčky a ozdobíme olivou. Rösti s pažitkou a olivami ihned podáváme. Jsou skvělou chuťovkou i večeří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!