Pudinkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 g máslo
1 l mléko
250 g cukr krupice
4 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
600 g polohrubá mouka
2 ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uděláme drobenkové těsto. Rozdrolíme polohrubou mouku s cukrem krupicí, jedním vejcem a máslem. Těsto vypracujeme a necháme odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 °C

  2. 750 ml mléka svaříme se 4 lžícemi cukru a vanilkovém cukru. Ve zbývajícím mléce rozmícháme oba pudinky a vlijeme je do vroucího oslazeného mléka. Pudink vaříme asi 2 minuty.

  3. Nyní postupujeme rychle. Polovinu těsta nasypeme na připravený plech. Na něj nalijeme rovnoměrně všechen pudink a posypeme zbylou polovinou těsta. Plech vložíme do vyhřáté trouby a teplotu zmírníme na 150 °C. Koláč pečeme, dokud drobenka nezrůžoví.

  4. Tento koláč je lepší péci ve vyšším plechu nebo pekáčku,protože puding při pečení bublá a mohl by se vylít do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!