Pudinkový dortík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček dort - želé
krém
200 g cukr
600 ml mléko
250 g tvaroh
2 balíčky vanilkový pudink
těsto
80 g cukr
1 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
220 g hladká mouka
150 g máslo (rostlinný tuk)
na ozdobu
250 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a prášek do pečiva společně prosejeme. Přidáme do ní tuk, cukr a vejce a vypracujeme hladé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.

  2. Pak těsto rozválíme na plát silný 5 mm a vykrojíme z něj kolo o průměru dortové formy. Těstem vyložíme dno. Zbylé těsto znovu rozválíme na pruh a vyložíme jím okraj formy. V předehřáté troubě korpus předpečeme asi 15 minut při 180 °C.

  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který smícháme s tvarohem. Ještě teplou náplň rozetřeme na předpečený korpus. Vložíme do trouby a dopékáme asi 30 minut. Mezitím si očistíme jahody a nakrájíme je na plátky.

  4. Vychladlý dort poklademe plátky jahod. Dort-želé připravíme podle návodu a celý povrch jahod potřeme.

  5. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!