Pštrosí vejce od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
250 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
náplň
6 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, syrovým vejcem, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pokud je masová směs řídká, zahustíme ji strouhankou.

  2. Uvařené vejce oloupeme, obalíme směsí a potom obalíme mleté maso s vejcem uvnitř jako řízek v trojobalu. Takto upravené vejce smažíme na oleji. Smažíme pomalu, aby se maso dostatečně propeklo.

  3. Pštrosí vejce od babičky podáváme s brambory a čerstvým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!