Pruhovaná roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 5 lžic cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce hladká mouka 4 lžíce polohrubá mouka podle potřeby kakao na potření nutela
Postup Pruhovaná roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Do sněhu postupně a hlavně pomalu vmícháváme žloutky. Poté přidáváme i cukr a mouky. Můžeme přidat i cukr vanilkový. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné poloviny přimícháme kakao.
Naplníme zdobící sáčky. Kdo nemá zdobící, stačí svačinové, u kterých ustřihneme růžek a na plech vyložený pečícím papírem postupně střídáme barvičky.
Pruhovaný plát pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po vyndání ještě teplý plát zabalíme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme nutelou, libovolným krémem nebo marmeládou. V tuto chvíli stačí roládu opět jen zpátky zarolovat a nakrájet.
Pruhovanou roládu podáváme jako sladkou tečku po dobrém obědě a kdykoli jen tak na chuť.