Pruhovaná roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
5 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce hladká mouka
4 lžíce polohrubá mouka
podle potřeby
kakao
na potření
nutela

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Do sněhu postupně a hlavně pomalu vmícháváme žloutky. Poté přidáváme i cukr a mouky. Můžeme přidat i cukr vanilkový. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné poloviny přimícháme kakao.

  2. Naplníme zdobící sáčky. Kdo nemá zdobící, stačí svačinové, u kterých ustřihneme růžek a na plech vyložený pečícím papírem postupně střídáme barvičky.

  3. Pruhovaný plát pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po vyndání ještě teplý plát zabalíme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme nutelou, libovolným krémem nebo marmeládou. V tuto chvíli stačí roládu opět jen zpátky zarolovat a nakrájet.

  4. Pruhovanou roládu podáváme jako sladkou tečku po dobrém obědě a kdykoli jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!