Předkrm ze šunky a květáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g šunka
směs
sůl
mletý pepř
3 lžíce zakysaná smetana
1 ks malý květák
podle potřeby
strouhanka
na ozdobu
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Menší kousky květáku uvaříme do poloměkka v osolené vodě a necháme ho vychladnout. Po vychladnutí ho jen mírně rozmačkáme, tak aby z něj nebyla kaše, ale zůstal z části v celku.

  2. Květák malinko osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu a přidáváme strouhanku, dokud směs nedrží konzistenci.

  3. Takto připravenou směsí potřeme plátky šunky, srolujeme je a posypeme strouhaným sýrem. Závitky ze šunky a květáku podáváme jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!