Kávová zmrzlina recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 lžic cukr krupice 250 g ricotta 1/2 lžičky mletá skořice 2 lžíce čokoládové hoblinky 5 lžic nízkotučný bílý jogurt vanilkový extrakt 1 ks tabulka čokolády 0,75 hrnků vychlazená černá káva
Postup Kávová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nastrouháme a odložíme. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou
Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možno uložit do mrazničky, a mrazíme 1 a 1/2 hodiny. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu dáme na 1 a 1/2 hodiny do mrazničky
Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou zopakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme
Můžeme ji také 15 minut před podáváním přenést do chladničky a nechat mírně změknout
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů