Kávová zmrzlina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 lžic cukr krupice
250 g ricotta
1/2 lžičky mletá skořice
2 lžíce čokoládové hoblinky
5 lžic nízkotučný bílý jogurt
vanilkový extrakt
1 ks tabulka čokolády
0,75 hrnků vychlazená černá káva

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nastrouháme a odložíme. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou

  2. Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možno uložit do mrazničky, a mrazíme 1 a 1/2 hodiny. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu dáme na 1 a 1/2 hodiny do mrazničky

  3. Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou zopakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme

  4. Můžeme ji také 15 minut před podáváním přenést do chladničky a nechat mírně změknout

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!