Pórková polévka s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g pórek
100 ml bílé víno
mletý bílý pepř
200 ml smetana ke šlehání
50 g mleté maso
500 ml vývar z kostky
100 g měkký salám
1 plátek bílý chléb
čerstvý estragon
10 g rostlinné máslo
cayenský pepř
těsto
1 ks vejce
2 lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Polovinu pokrájíme na proužky, zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme kostičky pórku, cibuli a krátce podusíme. Pak zalijeme vývarem, vínem, smetanou a necháme 20 minut vařit.

  2. Salám pokrájíme na kostky, spolu s masem, chlebem, vejcem a zakysanou smetanou dáme do mixéru a rozšleháme na hustou kaši. Ochutíme ji solí a pepřem. Několik snítek estragonu omyjeme, osušíme, nasekáme najemno a přidáme do směsi. Pomocí malých lžiček tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a zaváříme asi 4 minuty.

  3. Uvařenou polévku rozmixujeme, potom propasírujeme hustým sítem. Vzniklý krém dochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem. Vsypeme proužky pórku a asi 2 minuty povaříme.

  4. Nakonec do pórkové polévky vložíme uvařené a okapané knedlíčky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!