Pórek po židovsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks cibule
0 kg pórek
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli drobně nasekáme a česnek prolisujeme.

  2. Cibuli necháme na másle trochu zezlátnout. Přidáme prolisovaný česnek, necháme ho zavonět a vmícháme pórek. Osolíme, jen mírně zastříkneme vodou a krátce dusíme. Jakmile pórek slehne, poprášíme ho hladkou moukou a podusíme asi 15 minut. Nakonec pórkovou směs dochutíme solí a pepřem.

  3. Pórek po židovsku podáváme k masu a bramborové kaši. Výborný je i s osmaženým sójovým masem. Stejným způsobem lze připravit i mrkev nakrájenou na slámu nebo nastrouhanou nahrubo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!