Pórek plněný grilovací klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce 0.2 l mléko 100 g celer 100 g mrkev 1 ks houska 0.2 l bílé víno 1 ks velká cibule 40 g hladká mouka 2 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 150-200 g strouhaný ementál 650 g bílá část pórku 200 g klobása na gril podle potřeby máslo mléko
Postup Pórek plněný grilovací klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Do vařící vody vložíme pórek nakrájený na velikost zapékací mísy. Vaříme 2 minuty, zchladíme a naskládáme do vymazané zapékací mísy. Pórek překrojíme tak, aby vznikla lodička na naplnění.
Vývar scedíme. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Nastrouhanou zeleninu, nakrájenou cibuli a česnek podusíme na másle. Vychladlou zeleninu promícháme s vymačkanou houskou namočenou v mléce, přidáme petrželku, vejce, mletou klobásu, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
Směsí naplníme pórek, zalijeme vínem a pečeme v troubě asi 20 minut. V 1/8 litru vývaru z pórku rozmícháme mouku, přidáme mléko, promícháme a zalijeme pórek. Posypeme strouhaným sýrem.
Pórek plněný grilovací klobásou zapečeme dozlatova. Podáváme na večeři či oběd s vařenými brambory, pečivem nebo jen tak.