Pórek plněný grilovací klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
0.2 l mléko
100 g celer
100 g mrkev
1 ks houska
0.2 l bílé víno
1 ks velká cibule
40 g hladká mouka
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
150-200 g strouhaný ementál
650 g bílá část pórku
200 g klobása na gril
podle potřeby
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do vařící vody vložíme pórek nakrájený na velikost zapékací mísy. Vaříme 2 minuty, zchladíme a naskládáme do vymazané zapékací mísy. Pórek překrojíme tak, aby vznikla lodička na naplnění.

  2. Vývar scedíme. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Nastrouhanou zeleninu, nakrájenou cibuli a česnek podusíme na másle. Vychladlou zeleninu promícháme s vymačkanou houskou namočenou v mléce, přidáme petrželku, vejce, mletou klobásu, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

  3. Směsí naplníme pórek, zalijeme vínem a pečeme v troubě asi 20 minut. V 1/8 litru vývaru z pórku rozmícháme mouku, přidáme mléko, promícháme a zalijeme pórek. Posypeme strouhaným sýrem.

  4. Pórek plněný grilovací klobásou zapečeme dozlatova. Podáváme na večeři či oběd s vařenými brambory, pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!