Pomazánka ze žampionů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce petrželka
100 g šunka
1 kostka tvaroh
300 g žampiony
2-4 lžíce smetana ke šlehání
vývar z kostky
2 ks slovenská paprika
příloha
pečivo
na ozdobu
1 ks slovenská paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky žampionů oloupeme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Poté žampiony scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.

  2. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky. Šunku nakrájíme na nudličky a petrželku nasekáme. Vychladlé žampiony nakrájíme na tenké plátky.

  3. Máslo utřeme s tvarohem a podle potřeby zředíme smetanou. Přidáme žampiony, papriky, šunku i petržel a pomazánku ochutíme solí.

  4. Pomazánku ze žampionů mažeme na plátky veky nebo čerstvý chléb a zdobíme páskem papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!