Pomazánka ze škvařeného sádla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
česnek
sůl
mléko
cibule
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Syrové hřbetní sádlo nakrájíme na kostky asi 1x1 cm. Sádlo vložíme do kastrolu a podlijeme malým množstvím vody. Musíme často sádlo míchat ode dna, aby se nepřipálilo. Průběžně můžeme vypečené škvarky sítkem odebírat a když už se žádné sádlo netvoří, zbytek tekutého sádla opět přes sítko odebereme.

  2. V kastrolu necháme malé množství tekutého sádla a na něm osmahneme cibuli nebo česnek nebo také nic (jak kdo má rád). Vrátíme všechny škvarky a zalijeme mlékem tak, aby škvarky byly téměř ponořené a opékáme tak dlouho, až se mléko vypeče. Škvarky tím získají krásnou barvu a voní. Po částečném ochlazení škvarky osolíme a nejlépe tyčovým mixerem rozemeleme a necháme ztuhnout.

  3. Je to výborná pomazánka na chleba s vůní cibule nebo česneku nebo také bez jakékoliv přísady. Na čistém sádle jsou nejlepší usmažené řízky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!