Pomazánka z valašské kyšky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
100 g eidam
2 ks kyselá okurka
0.5 lžičky mletá červená paprika
250 g nízkotučný tvaroh
0.5 lžičky sušený česnek
150 ml kyška
Postup Pomazánka z valašské kyšky recept
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme máslo se solí a se sladkou mletou paprikou.
V kyšce rozmačkáme tvaroh a přidáme k máslu.
Přisypeme nastrouhaný eidam, na jemno nasekanou cibuli a hořčici. Směs utřeme důkladně dohladka.
Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a trochu sušeného česneku.
Hotovou pomazánku necháme v lednici chvíli odležet.
Jemnou pomazánku z valašské kyšky podáváme na libovolném pečivu.