Pomazánka z valašské kyšky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 50 g máslo 1 ks cibule 1 lžíce hořčice 100 g eidam 2 ks kyselá okurka 0.5 lžičky mletá červená paprika 250 g nízkotučný tvaroh 0.5 lžičky sušený česnek 150 ml kyška
Postup Pomazánka z valašské kyšky recept
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme máslo se solí a se sladkou mletou paprikou.
V kyšce rozmačkáme tvaroh a přidáme k máslu.
Přisypeme nastrouhaný eidam, na jemno nasekanou cibuli a hořčici. Směs utřeme důkladně dohladka.
Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a trochu sušeného česneku.
Hotovou pomazánku necháme v lednici chvíli odležet.
Jemnou pomazánku z valašské kyšky podáváme na libovolném pečivu.