Pomazánka z valašské kyšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
100 g eidam
2 ks kyselá okurka
0.5 lžičky mletá červená paprika
250 g nízkotučný tvaroh
0.5 lžičky sušený česnek
150 ml kyška

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme máslo se solí a se sladkou mletou paprikou.

  2. V kyšce rozmačkáme tvaroh a přidáme k máslu.

  3. Přisypeme nastrouhaný eidam, na jemno nasekanou cibuli a hořčici. Směs utřeme důkladně dohladka.

  4. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a trochu sušeného česneku.

  5. Hotovou pomazánku necháme v lednici chvíli odležet.

  6. Jemnou pomazánku z valašské kyšky podáváme na libovolném pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!