Pomazánka z uzené makrely s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g máslo
3 dl majonéza
4 lžíce plnotučná hořčice
2 ks kyselá okurka
2 lžičky citronová šťáva
1 ks střední cibule
1 dl tatarská omáčka
7 ks vejce natvrdo
1 ks uzená makrela
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Mezitím začneme s přípravou pomazánky.

  2. Uzenou makrelu vykostíme, stačí jen větší kosti, dáme do mixéru spolu s máslem, plnotučnou hořčicí a rozmixujeme. Mixujeme delší dobu, aby se rozdrtily i drobné kostičky. Přidáme středně velké kyselé okurky a cibuli nakrájené na drobné kostičky, tatarskou omáčku, majonézu, sůl, citronovou šťávu a znovu promixujeme. Jako poslední dáme do mixéru vařená vejce nakrájená na čtvrtky a lehce promixujeme, aby v pomazánce zůstaly kousky vajec. Po promíchání ještě možno dochutit dle vlastní chuti přidáním hořčice, citronové šťávy a soli.

  3. Teď po Velikonocích jsem tento recept na pomazánku z uzené makrely s vejci opravdu využila.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!