Pomazánka z játrovky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
0.5 kostky máslo
1 ks malá cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
3 ks sterilované okurky
4 ks vejce natvrdo
1 plechovka játrová paštika
1 lžíce vepřové sádlo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Pomazánka z játrovky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutek od bílku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak okurky a odložené bílky.
Žloutky našleháme s máslem a sádlem, přidáme paštiku (velkou konzervu), hořčici a ještě zašleháme, pak přidáme rozsekanou cibulku, okurky a bílky. Pomazánku z játrovky ochutíme solí a pepřem.
Pomazánku z játrovky můžeme hned mazat nebo odložit do chladničky na pozdější použití. Mažeme na pečivo, můžeme použít i na chlebíčky či chuťovky.