Pomazánka z gorgonzoly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks šalotka
100 g gorgonzola
2-3 lžíce bílý jogurt
50 g vlašské ořechy
1 lžička hrubozrnná hořčice
300 g smetanový termizovaný sýr
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Gorgonzolu nastrouháme. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Dále si připravíme nadrobno nasekané vlašské ořechy, smetanový termizovaný sýr, hrubozrnnou hořčici a hustý bílý jogurt.

  2. Gorgonzolu dáme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Pomazánku dobře promícháme a dochutíme solí a čerstvě mletým barevným pepřem. Solíme opatrně, sýr bývá sám o sobě dost slaný.

  3. Pomazánku z gorgonzoly necháme před podáváním pořádně vychladit. Je skvělá i na jednohubky a chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!