Polévka z uzeného masa s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 l vývar z uzeného masa
3 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 ks smetana ke šlehání
1 plechovka sterilované fazolky
podle chuti
sůl
vegeta
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru z uzeného masa přidáme 3 bobkové listy a 3 drcené kuličky nového koření, fazolky a na malé kousky nakrájené syrové brambory. Podle chuti dosolíme, můžeme přidat i vegetu. Polévku vaříme do změknutí brambor.

  2. Mezitím si připravíme jíšku. Když vystydne, zředíme ji studenou vodou a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky z uzeného masa. Ještě 8 - 10 minut mírně povaříme. Po odstavení vlijeme šlehačku a přidáme kousek másla. Pokud nám uzené maso zbylo, můžeme ho do polévky s fazolkami dokrájet.

  3. Polévku z uzeného masa s fazolkami podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!