Polévka z oháňky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g sádlo
1 l voda
0.5 lžičky vegeta
0.5 kostky masox
2 hrstě sušené houby
100 g kořenová zelenina
500 g hovězí oháňka
40 g trhané krupky
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku nalijeme vodu, osolíme a vložíme na několik kousků přeseknutou oháňku. Přidáme namočené houby. Hrnec uzavřeme a zvolna vaříme doměkka. Obvykle 2 - 3 hodiny.

  2. Zatím si v jiném kastrolu uvaříme krupky. Zeleninu očistíme a nasekáme nahrubo.

  3. Na sádle osmahneme zeleninu. Přidáme ji do polévky a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak přidáme krupky, masox a vegetu. Vše necháme zavařit a podle chuti dochutíme kořením.

  4. Kousky oháňky vyjmeme z polévky a jeden kousek obereme. Obrané maso vložíme zpátky do polévky. Zbylé maso můžeme podávat s hořčicí a křenem.

  5. Polévku z oháňky podáváme teplou a ozdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!