Polévka z jahod a máty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l čerstvé jahody
0.3 šálku pomerančová šťáva
2 lžíce javorový sirup
18 lístků čerstvé mátové lístky
2 lžíce nastrouhaný kokos
1 l mrazené jahody

Postup přípravy receptu

  1. Dáme stranou 4 velké čerstvé jahody. Jemně je nakrájíme a dáme do lednice. Mátové lístky omyjeme a necháme okapat.

  2. Zbylé jahody dáme společně s javorovým sirupem do mixéru, přidáme 10 mátových lístků a čerstvou pomerančovou šťávu. Mixujeme, dokud se vše nespojí a potom dáme vychladit.

  3. Mražené jahody rozmixujeme do husté omáčky na šerbet.

  4. Polévku z jahod a máty podáváme na čtyřech širokých miskách a doprostřed dáme sběračku jahodového šerbetu. Ozdobíme jahodovými plátky a mátovými lístky. Na závěr můžeme polévku posypat nastrouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!