Polévka z červené čočky s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 2 snítky tymián 3 lžíce olivový olej 200 g červená čočka 0 l zeleninový vývar 200 g rajčatové pyré 1 plechovka konzervovaná rajčata podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby strouhaný sýr
Postup Polévka z červené čočky s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme tři lžíce olivového oleje, na něm krátce osmahneme cibuli a pak přidáme nakládaná rajčata. Přilijeme polovinu vývaru.
Po chvíli přidáme rajčatové pyré, utřený česnek a čočku. Vaříme, dokud není čočka měkká, potom okořeníme tymiánem, pepřem a solí podle chuti. Nakonec polévku zředíme zbylým vývarem a ještě krátce povaříme.
Polévku z červené čočky s rajčaty je možné podávat jako hlavní chod s trochou nastrouhaného sýra nebo menší porce jako vegetariánský předkrm.