Polévka z červené čočky s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
2 snítky tymián
3 lžíce olivový olej
200 g červená čočka
0 l zeleninový vývar
200 g rajčatové pyré
1 plechovka konzervovaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme tři lžíce olivového oleje, na něm krátce osmahneme cibuli a pak přidáme nakládaná rajčata. Přilijeme polovinu vývaru.

  2. Po chvíli přidáme rajčatové pyré, utřený česnek a čočku. Vaříme, dokud není čočka měkká, potom okořeníme tymiánem, pepřem a solí podle chuti. Nakonec polévku zředíme zbylým vývarem a ještě krátce povaříme.

  3. Polévku z červené čočky s rajčaty je možné podávat jako hlavní chod s trochou nastrouhaného sýra nebo menší porce jako vegetariánský předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!