Polévka se zelím, uzeným a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kg kyselé zelí
1 lžíce mletá sladká paprika
200 g sušené hřiby
120 g uzená klobása
1 kg uzené maso s kostí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
3 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Zelí pokrájíme na menší kousky. Sušené houby namočíme ve studené vodě. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli opražíme do zlaté barvy a s hrncem odendáme z plotny. Přidáme mletou papriku a promícháme. Přidáme pokrájené kyselé zelí, promícháme a vrátíme na plotnu.

  3. Základ zalijeme vodou, přidáme uzené maso, klobásu, koření, namočené houby, brambory a vaříme pomalu asi 2 hodiny. Když je polévka hotová, odebereme kosti a můžeme podávat.

  4. Polévku se zelím, uzeným a houbami podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!