Polévka s pečenými rajčaty, paprikami a chlebem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks česnek sůl 1 ks cibule 4 lžíce ocet balzamico 2 lžíce olivový olej 2 ks červená kapie 1 lžička mletý koriandr 2 lžičky mletý římský kmín 1 l drůbeží vývar mletý černý pepř 2 plátky bílý chléb 1 kg soudkovitá rajčata
Postup Polévka s pečenými rajčaty, paprikami a chlebem recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáč lehce vymastíme olejem, vložíme rajčata a kapie a v troubě předehřáté na 220 °C vše pečeme 20 minut, dokud se ve slupkách nezačnou tvořit puchýře. Zeleninu vyjmeme a necháme vychladnout. Potom oloupeme rajčata a vše nakrájíme nahrubo.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Společně smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme římský kmín a koriandr a smažíme 1 minutu, dokud se směs nepromísí a nezačne vonět. Pak vmícháme rajčata, kapie a vývar. Základ polévky přivedeme k varu a pozvolna vaříme 30 minut. Nakonec přidáme chléb bez kůrky, ocet, sůl, pepř podle chuti a ještě asi 5 - 10 minut provaříme.
Polévku s pečenými rajčaty, paprikami a chlebem podáváme teplou.