Polévka s pečenými rajčaty, paprikami a chlebem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
sůl
1 ks cibule
4 lžíce ocet balzamico
2 lžíce olivový olej
2 ks červená kapie
1 lžička mletý koriandr
2 lžičky mletý římský kmín
1 l drůbeží vývar
mletý černý pepř
2 plátky bílý chléb
1 kg soudkovitá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč lehce vymastíme olejem, vložíme rajčata a kapie a v troubě předehřáté na 220 °C vše pečeme 20 minut, dokud se ve slupkách nezačnou tvořit puchýře. Zeleninu vyjmeme a necháme vychladnout. Potom oloupeme rajčata a vše nakrájíme nahrubo.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Společně smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme římský kmín a koriandr a smažíme 1 minutu, dokud se směs nepromísí a nezačne vonět. Pak vmícháme rajčata, kapie a vývar. Základ polévky přivedeme k varu a pozvolna vaříme 30 minut. Nakonec přidáme chléb bez kůrky, ocet, sůl, pepř podle chuti a ještě asi 5 - 10 minut provaříme.

  3. Polévku s pečenými rajčaty, paprikami a chlebem podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!