Polévka pro flamendra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cibule 50 g sádlo 200 g klobása 1 kelímek kysaná smetana 75 g hladká mouka 250 g uzený bůček 75 g uzená slanina 500 g kysané zelí podle chuti česnek sůl kmín rajský protlak mletá pálivá paprika na ozdobu čerstvý kopr
Postup Polévka pro flamendra recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí dobře propereme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme klobásu a dáme vařit. Klobásu po 10 minutách vybereme a nakrájíme na kolečka. Do vývaru přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nakrájenou slaninu. Osolíme a vaříme doměkka.
Připravíme si světlou jíšku, kterou ochutíme drceným kmínem, utřeným česnekem, mletou paprikou a rajským protlakem. Jíškou zahustíme polévku, ze které vybereme uvařené maso. Pokrájíme ho na kousky a spolu s klobásou vrátíme zpět do hrnce a polévku pro flamendra ještě chvíli vaříme. Nakonec přidáme smetanu a posypeme čerstvým koprem.
Polévka pro flamendra je celkem sytá, můžeme ji podávat samotnou.