Polévka pro flamendra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cibule
50 g sádlo
200 g klobása
1 kelímek kysaná smetana
75 g hladká mouka
250 g uzený bůček
75 g uzená slanina
500 g kysané zelí
podle chuti
česnek
sůl
kmín
rajský protlak
mletá pálivá paprika
na ozdobu
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí dobře propereme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme klobásu a dáme vařit. Klobásu po 10 minutách vybereme a nakrájíme na kolečka. Do vývaru přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nakrájenou slaninu. Osolíme a vaříme doměkka.

  2. Připravíme si světlou jíšku, kterou ochutíme drceným kmínem, utřeným česnekem, mletou paprikou a rajským protlakem. Jíškou zahustíme polévku, ze které vybereme uvařené maso. Pokrájíme ho na kousky a spolu s klobásou vrátíme zpět do hrnce a polévku pro flamendra ještě chvíli vaříme. Nakonec přidáme smetanu a posypeme čerstvým koprem.

  3. Polévka pro flamendra je celkem sytá, můžeme ji podávat samotnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!