Polévka minestrone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 250 g brambory 1 ks cibule 150 g cuketa 150 g mrkev 5 lžic olivový olej 1 lžíce sekaná petrželka 1 l hovězí vývar 125 g celerová nať 420 g loupaná rajčata 420 g sterilované fazole canelonni podle chuti sůl parmazán mletý černý pepř
Postup Polévka minestrone recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, celerovou nať nasekáme. Brambory nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli a česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přidáme brambory a smažíme ještě 5 minut. Poté přidáme mrkev, celerovou nať a cuketu a smažíme dalších 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčata a sýrovou slupku z parmazánu. Polévku přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 1 hodinu. Je-li polévka příliš hustá přidáme vývar. Do minestrone přidáme sekanou petrželku a fazole cannelini a zahříváme ještě 10 minut. Před podáváním vyjmeme sýrovou kůrku, osolíme, opepříme.
Polévku minestrone podáváme s křupavým chlebem.