Polévka minestrone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
250 g brambory
1 ks cibule
150 g cuketa
150 g mrkev
5 lžic olivový olej
1 lžíce sekaná petrželka
1 l hovězí vývar
125 g celerová nať
420 g loupaná rajčata
420 g sterilované fazole canelonni
podle chuti
sůl
parmazán
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, celerovou nať nasekáme. Brambory nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli a česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přidáme brambory a smažíme ještě 5 minut. Poté přidáme mrkev, celerovou nať a cuketu a smažíme dalších 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčata a sýrovou slupku z parmazánu. Polévku přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 1 hodinu. Je-li polévka příliš hustá přidáme vývar. Do minestrone přidáme sekanou petrželku a fazole cannelini a zahříváme ještě 10 minut. Před podáváním vyjmeme sýrovou kůrku, osolíme, opepříme.

  3. Polévku minestrone podáváme s křupavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!